Viktigt att anpassa dina giveaways till användaren

Orange Button with Customize on Black Computer Keyboard. Business Concept.

För att din reklam och marknadsföring med hjälp av kostnadseffektiva giveaways ska bli så kraftfull som möjligt och ge ett så bra resultat som möjlig, är det viktigt att du verkligen ser till att anpassa valet av dina produkter till de som ska använda dem. I det fallet det handlar om kalendrar, pennor, kaffemuggar eller andra vanliga produkter som används av alla så kommer detta inte att vara något att ta hänsyn till, men det kommer också att finnas produkter som passar för vissa grupper och ett specifikt användningsområde. Här är det då viktigt att du tänker på vilken målgrupp du har och vad det är som de utför som de produkter eller tjänster som du vill sälja är användbara inom.

För att göra det hela enklare så kan det tas ett mycket klart och tydligt exempel. Om du är den som bedriver försäljning av träningsredskap eller kosttillskott för alla de som är aktiva inom sport eller tränar på gym, så kommer det då att finnas produkter som tank-top, svettband, strumpor, flaskor för energidryck som då bara är några exempel på de produkter som finns. Detta kommer då att vara de giveaways som når just din målgrupp och som kommer att vara mest effektiva för dig och din marknadsföring.

När du hittar just de unika och speciella produkterna som passar din målgrupp så kommer det inte att spela någon roll om dessa då är lite dyrare än andra vanligare och generella produkter. Här kommer de att nå rätt målgrupp och ge det bästa resultatet, vilket då automatiskt gör att de kommer att vara det mest kostnadseffektiva valet för din reklam och marknadsföring gällande spridningen av ditt varumärke. På så sätt kommer du alltid att kunna fokusera på just dina potentiella kunder istället för att kasta ut produkter till de som saknar intresse för ditt företag.

ADD YOUR COMMENT